Hoe een auto afstemmen? Dit kan een gecompliceerde vraag zijn voor de niet-ingewijden, maar de niet-raketwetenschap, zoals al het andere in het leven. In feite, leren hoe je een auto afstemt, lijkt veel op het leren van een fiets – je moet gewoon weten wat je doet. Hier is hoe het gaat:

Het concept achter de chip-afstemming klinkt eerst een beetje te goed om waar te zijn: Paardenkracht toevoegen aan een voertuig zonder eventuele permanente veranderingen aan te brengen? Is dit ook mogelijk? Absoluut, en hier is het gedaan: het concept achter ontstekingstiming is vrij eenvoudig. Kortom, uw voertuigen motor brandt brandstof op een constante, voorspelbare tarief, ongeacht wat u doet. Uw auto heeft geen koppelbesturing, die is hoe motor-tuners aanpassingen aan het systeem maken dat bepaalt hoeveel koppel op de motor wordt aangebracht. Paar is een mooie term voor belastingfactor, en het bepaalt de hoeveelheid paardenkracht die uw motor produceert.

Als u de laadfactor wilt wijzigen, voegt u eenvoudig onderdelen toe – en in chiptuning, u zult doorgaans nieuwe nokken toevoegen, vervangt versleten, modificerende bougies, opnieuw verstrekken en opnieuw opbouwen. Zodra de motor is herbouwd, hebben de nieuwe CAM’s het effect van het verminderen van het koppel dat uw motor ontvangt. Naarmate uw motor opnieuw vuurt, moet het koppel onder het OEM-maximum vallen.

Dus hoe verhoudt dit zich tot brandstofinspuiting en chiptuning?

Nou, je kunt het concept van koppeling gebruiken om de kracht van je auto te vergroten. Wat is een koppeling? Een koppeling is een apparaat dat brandstof induceert in de verbrandingskamer op de juiste tijden om de hoeveelheid vermogen die wordt gemaakt van die verbranding maximaliseert. Denk eraan als een kleine motor die goed reageert op het juiste soort brandstofinjectie.

Misschien denk je misschien dat dit allemaal klinkt complex, maar er zijn bedrijven die er zijn die chip-tuning-services aanbieden aan degenen die sneller willen genieten, meer reagerende auto’s. Waarom niet in overweging van elektronische motorstuning, die dezelfde techniek gebruikt? Het proces werkt op dezelfde manier, behalve in plaats van handmatig delen toe te voegen, is het hele proces geautomatiseerd. In plaats van de brandstof handmatig te laden, deunt de chip het bestaande oplaadpompende systeem en injecteert het in de verbrandingskamer op het juiste moment. Bovendien kunnen sommige chiptuning-services omvatten het optimaliseren van de luchtfilter, zuurstofsensor, inactieve snelheidscontroller, brandstofbesturingssignaal, spannings- en temperatuurregeling, uitlaatemissiesoftware, enz.

Bij het kiezen van een chip-tuningbedrijf, wilt u uw huiswerk maken en beschouwen hun eerdere klanttevredenheid en achtergrond. Een goed bedrijf geeft je een gratis demonstratie, zodat je precies kunt zien wat ze met je voertuig zullen doen. Als het gaat om eventuele wijzigingen aan uw voertuig, vergeet dan niet dat u altijd beter af bent, het installeren van het zelf met behulp van kwaliteitsproducten. Met dit soort apparaten kunt u de prestaties van uw voertuigen aanzienlijk vergroten zonder te betalen voor dure motordiensten.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/