Gezondheidsvoordelen van valledelsole.nl

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae. Het bestaat uit een zaadje of vrucht, ook wel een puls genoemd. Peulvruchten worden veel geteeld voor voedsel, veevoer, kuilvoer, groenbemester en bodemverbetering. Ze zijn een waardevolle bron van eiwitten en vezels en worden beschouwd als de meest veelzijdige en nuttige van alle belangrijke gewassen. Naast hun culinaire toepassingen, zijn ze ook gunstig voor het verbeteren van de bodemgezondheid.

peulvruchten

De gezondheidsvoordelen van peulvruchten zijn talrijk. De voedingsvezels, kalium en magnesium in peulvruchten helpen bij het reguleren van de bloeddruk. In een systematische review die in 2013 werd gepubliceerd, werd zelfs de voedingswaarde van gedroogde peulvruchten en peulvruchten in blik vergeleken. De auteurs ontdekten dat de inname van peulvruchten via de voeding de systolische en gemiddelde arteriƫle bloeddruk bij studiedeelnemers verbeterde. Andere onderzoeken toonden aan dat de consumptie van peulvruchten en volle granen de niveaus van triglyceriden en middelomtrek bij zwaarlijvige personen aanzienlijk verminderde.

Voordat u een peulvrucht kookt, moet u de peulvrucht een nacht laten weken. Door de peulvruchten te weken, worden ze zachter en voller, waardoor ze gemakkelijker verteerbaar zijn. Het verwijdert ook alle suikers die darmgas kunnen veroorzaken. Als u echter weinig tijd heeft, kunt u kiezen voor ingeblikte of diepgevroren varianten. Zoals bij de meeste andere bonensoorten is de voedingswaarde van gedroogde peulvruchten verwaarloosbaar. Het toegevoegde zout in ingeblikte producten heeft geen invloed op de kwaliteit van de maaltijd.

Klik hier voor meer informatie: https://www.valledelsole.nl/