Tips voor radiatorconversie

radiator conversie

Bij het installeren van een nieuwe radiator is het belangrijk om enkele basisregels te volgen om ervoor te zorgen dat de conversie correct wordt uitgevoerd. Deze richtlijnen gelden voor elk 'koelpakket', ongeacht het model. Wanneer u probeert een nieuwe radiator te installeren, kunt u overwegen om indien mogelijk de originele montageplaats van de fabrieksradiator te gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om het warmteverlies van uw huidige systeem te bepalen. Hoeveel warmte er verloren gaat, bepaalt het rendement van uw nieuwe radiator. U moet weten hoeveel warmte u aan de lucht verliest, dus u moet de huidige straling meten radiatorombouw. Vervolgens kun je berekenen hoeveel warmte je verliest als je de conversiemethode gebruikt.

U moet ook de grootte van de kern van de radiator weten. Het totale volume van de radiator is te vergelijken met die van andere radiatoren. Houd ook rekening met de beluchting van lucht met een hoog toerental in een nieuwe radiator. Het gebruik van een grotere radiator kan een verschil maken in de efficiëntie van uw voertuig.

Eenpijps versus tweepijps stoomradiatoren. Een éénpijpssysteem gebruikt één pijp om warmte over te dragen, terwijl een tweepijpssysteem een tweede pijp nodig heeft. In het geval van een tweepijpssysteem kan je een tweede pijp installeren om elke radiator op de ketel aan te sluiten. Als alternatief kunt u vloerverwarmingsbuizen installeren om de tweede leiding van uw ketel naar uw radiator te laten lopen.

Klik door naar de website: 123ombouw