Waar komen metrotegels vandaan?

Hoewel de naam "metro" is afgeleid van de stad waar ze voor het eerst werden geproduceerd, hebben rode metrotegels een veel grotere geschiedenis. Het waren oorspronkelijk eenvoudige witte bakstenen tegels die werden gebruikt in metrostations. Dit is de oorsprong van veel wandtegels met baksteenlook die we tegenwoordig gebruiken. Deze duurzame, veerkrachtige materialen worden vandaag de dag nog steeds gebruikt in verschillende ruimtes, van badkamers tot keukens en slagers tot openbare ruimtes. Ze zijn om vele redenen een populaire keuze geworden en zijn te vinden in een breed scala aan kleuren, vormen en afwerkingen.

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegels werden aan het begin van de negentiende eeuw voor het eerst gebruikt in metrostations in Londen. Ze waren een symbool van industrie en technologie. De geglazuurde steenvormige keramische tegels waren helder en gemakkelijk schoon te maken. Als gevolg hiervan zagen Victorianen de metro als een futuristisch concept. Dit was een geweldige combinatie voor de esthetiek van de metro. Met deze unieke eigenschappen werden de Metro tegels erg populair. Hoewel het oorspronkelijke doel van de metro was om de vloer van een treinstation te bedekken, wonnen ze al snel aan populariteit in woonomgevingen als gevolg van de Art Deco-beweging.

Naarmate de technologie gevorderd is, kunnen metrotegels worden bedrukt met ingewikkelde ontwerpen. Metrotegels met marmereffect worden bedrukt met hetzelfde fijne detail als marmeren oppervlakken, terwijl houtnerftegels worden gemaakt door glazuur in de tegels te stempelen voordat ze worden gebakken. Naarmate nieuwe technologieƫn voor het vervaardigen van tegels zich ontwikkelen, komen er meer ontwerpen op de markt. Terwijl tegelmakers zich blijven verbeteren, zullen ontwerpers blijven experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe producten creƫren. Met deze innovaties ziet de toekomst van het ontwerp van metrotegels er rooskleurig uit!

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.retrotegels.nl/