Een SEO-specialist (als SEO-adviseur of SEO-professional) is iemand die sites optimaliseert voor hogere rankings in zoekmachines, meestal door middel van linkbuilding.

Anders gezegd: een SEO-specialist is iemand die begrijpt hoe hij verkeer van de zoekmachines kan krijgen. Een SEO-specialist schrijft niet alleen artikelen en linkt er naar terug. In plaats daarvan besteedt een SEO-expert tijd aan het analyseren van de zoekwoorden op een site, wat zoekwoordonderzoek wordt genoemd, en onderzoekt vervolgens de beoogde doelgroep om te zien welke soorten links het meest gunstig zijn voor het succes van een site. Dus als iemand SEO noemt in een gesprek, is dat meestal voor een SEO-specialist.

Een SEO-consultant of SEO is echter misschien niet wat u denkt als u geen internetmarketeer bent. Deze term wordt vaak door elkaar gebruikt met internetmarketing, hoewel de twee soorten specialisten heel verschillend zijn. Internetmarketing beschrijft een breed scala aan promotiestrategieën, waaronder betalen per klik, contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie. Internetmarketing omvat over het algemeen geen linkbuilding, aangezien het zich niet voornamelijk richt op zoekmachineoptimalisatie.

SEO-specialisten zijn experts in zoekmachineoptimalisatie en kunnen u helpen om topposities in de zoekresultaten te behalen. Het is hun taak om trefwoorden te identificeren die relevant zijn voor uw website, product of dienst en deze te gebruiken om uw website te optimaliseren. Dit vereist veel onderzoek en veel werk. SEO-specialisten moeten uw zoekwoorden analyseren en kiezen welke zoekwoorden u het beste kunt gebruiken op basis van hun vraag-, concurrentie- en kwaliteitsindicatoren. Zodra dit is gebeurd, maken ze inhoud rond die zoekwoorden met behulp van verschillende online tools, zoals Googles Keyword Research Tool of Overtures Search Marketing Tool.

Nadat ze de inhoud hebben gemaakt, doet de SEO-specialist het trefwoordonderzoek zodra het project aan de gang is. Bij trefwoordonderzoek wordt bepaald naar welke zinnen veel wordt gezocht en hoe vaak deze zinnen op internet verschijnen. Sleutelwoorden moeten correct worden geselecteerd om een hoge ranking te garanderen. Nadat het trefwoordonderzoek is voltooid, voert de SEO-specialist on-page optimalisatie uit, waaronder het bouwen van backlinks naar de gekozen trefwoorden en het creëren van inhoud die is geoptimaliseerd rond de gekozen trefwoorden. Dit omvat het schrijven van artikelen, het indienen ervan in mappen en het gebruik van andere off-page methoden om bekendheid te krijgen. Contentmarketing omvat het creëren van inhoud die relevant is voor het product of de dienst die u verkoopt, en het gemakkelijk maken voor mensen om deze te vinden.

Het is gebruikelijk dat SEO-specialisten off-page en on-page optimalisatietechnieken combineren. Bij SEO integreren specialisten meestal trefwoorden in de metabeschrijving van ankerteksten en landingspagina’s. Ze zullen ook links in de tekst en bestemmingspagina’s integreren om de positie te verhogen. SEO-experts zullen ook trefwoordanalyses uitvoeren en analysegegevens van concurrenten integreren om de ranglijst te verbeteren.

Een goede SEO-specialist biedt betaalbare SEO-services. U wilt samenwerken met iemand die kwalitatieve en betaalbare diensten levert. Voordat u een SEO-bedrijf of een persoon inhuurt, moet u referenties van andere klanten opvragen. Als een bedrijf of persoon geen referenties heeft verstrekt of de ingevulde bedrijfsformulieren niet heeft verstrekt, is het waarschijnlijk dat deze niet zo goed zijn als ze beweren. U wilt samenwerken met iemand die resultaten kan opleveren en niet alleen over resultaten praten.

Neem een ​​kijkje op deze website: Fellmedia SEO